transparent

Museu Can Framis

L’antic barri del Poble Nou estava majoritàriament construït per recintes industrials sense cap interès arquitectònic. Can Framis es una mostra d’aquest tipus de construccions. La intervenció contemporània consisteix en cauteritzar les ferides de les dues naus que queden: consolidant els testers i façanes i construint un nou edifici que les connecti, i que de fet, segueix amb el traçat d’una tercera nau desapareguda. D’aquesta manera, els tres edificis formen un pati que es converteix en vestíbul del museu i espai per activitats polivalents. Totes aquestes intervencions es materialitzen en un formigó bast que es fon amb els paviments formant un collage contemporani de textures, forats i tapiats que és un reflex dels diferents estrats i intervencions que ha patit l’edifici al llarg del temps. El jardí remarca la cota insòlita on s’emplaça el museu, un metre i mig per sota del nivell de la trama Cerdà, producte de la seva implantació anterior.

Obra seleccionada en la modalitat de: Inclou intervencions de rehabilitacióAquest projecte segueix un concepte fort per a la reconversió de dos edificis industrials existents. És altament poètic i sensible en el que concerneix l'ús de formigó com el principal material i l'expressió tectònica dels seus volums. La plaça del mig funciona com un petit refugi urbà al mig entorn bastant massís.

Obra seleccionada



Jordi Badia

baas@baas.cat

www.baas.cat


Boma Josep Ramón Solé - Estructures
Pgi Engineering - Instal·lacions
Martí Franch - Paisatgista
Fca Forteza Carbonell Associats - Medicions I Pressupost

Tornar
C/roc Boronat 116-126 - 08018 Barcelona , Barcelona
Veure el mapa més gran