transparent

A QUATRE VENTS | EDIFICI ANTONIO BLANXART

L’edifici obert a quatre vents té una volumetria compacta que conforma un paral•lelepípede de 25x5x13m, La seva geometria esvelta s’aprofita de la posició estratègica de la parcel•la respecte els límits geogràfics de la ciutat per a dialogar amb el paisatge urbà a diverses escales. Des de la coberta de l’edifici es gaudeix de les vistes al delta del Llobregat i la serra de Collserola, a mesura que es baixa de cota es fa més evident la relació interior de l’habitatge amb l’escala de barri. A la cota de carrer l’edifici es separa de la via pública i s’obra al micro-paisatge artificial del jardí d’estiu membrana entre dominis públic-privat. La pedra de Sant Vicenç és el material escollit per a la façana ventilada, revestiments i paviments de l’edifici que emergeix com a un volum d’aspecte petri amb petits matisos de textura en els diferents plans horitzontals i verticals. En memòria d’Antonio Blanxart, que ens va acompanyar a emprendre aquest viatge i que ens ha deixat molt bons records



Ignasi Blanxart Raventos
Ivan Llach Juny

illach@coac.cat

www.taab6.com


Josep Ma. Llach Esteban - Arquitecte Tecnic
Jordi Llacer - Estructures
Esteve Grau - Enginyer
Pedro Tejero-garcÉs MonclÚs - Paisatgista

Tornar
Carrer Doctor Roux 110. , Barcelona
Veure el mapa més gran