transparent

CASA RODRIGUEZ A SANT JUST DESVERN

La irregularitat de la parcel•la s’aprofita per projectar llargues visuals que maximitzen la profunditat del jardí. La dimensió llarga de la casa es disposa sobre l’eix est-oest, paral•lela i pròxima al carrer, com si retrocedís davant de l’expansió del jardí i permetés que les palmeres, la iuca i la magnòlia segueixin animant el jardí. La casa s’organitza en dues crugies paral•leles que, convenientment desplaçades, permeten treure partit de l’orientació assolellada i eixamplar les vistes cap al jardí. Cada crugia adopta una dimensió o una altra segons les condicions de l’entorn: el cos més proper al carrer es relaciona amb les edificacions de gran altura de les façanes veïnes, mentre el segon cos es fa petit per fer la transició cap al jardí. El terreny alliberat per la casa s’organitza en un seguit de franges que allotgen els usos que els usuaris volen donar al jardí: una àmplia terrassa en primer terme, un prat de gespa més enllà, i un petit hort que activa el fons de la parcel·la.



Ramon Valls Ortiz

ramonvalls@cbcarq.net


Roger Molas Bernabé - Arquitecte
Miquel Milian Barreda - Arquitecte Tecnic
Ana Bono Labordena - Arquitecte Tecnic
Núria Rello I Carmela Turró - Càlcul Estructura

Tornar
Carrer Josep Padrosa 7b. , Sant Just Desvern
Veure el mapa més gran