transparent

24 habitatges de protecció oficial

La resolució del problema d’assolellament plantejat pel solar entre mitgeres i orientat gairebé nord-sud ha estat el factor determinant a l’hora de proposar el projecte. La proposta es basa en la col·locació d’un pati de tres metres d’amplada obert al carrer Dante. La posició i dimensió d’aquest pati permet: -Dotar d’assolellament directe a tots els habitatges. -Millorar la qualitat ambiental del conjunt pel que fa a la llum i la ventilació. -Permetre l’aparició de terrasses obertes. -Garantir un accés fins al jardí al fons de parcel·la. Per controlar amb precisió la incidència solar es construeix una cartografia de la façana desplegada on s’hi projecten les àrees assolellades als equinoccis i al solstici d’hivern. L’assolellament de directe a solstici d’hivern és entre 40 minuts i 6 hores. El tractament de la façana en dues textures i dos colors respon al mapa d’incidència solar: una façana heterogènia permet un repartiment homogeni de la llum.

Obra seleccionada



Roger Paez I Blanch
Santi Ibarra I Oriol

rpaez@aib.cat

www.aib.cat


Mercè Martin I Valls - Arquitecte Tecnic

Tornar
Carrer Dante 160-176., Barcelona
Veure el mapa més gran