transparent

Reforma interior d'un habitatge en planta baixa al barri de Gràcia de Barcelona

Samsó és la reconversió en habitatge de la planta baixa d’un edifici del SXIX, al barri de Gràcia de Barcelona. L'espai urbà s’organitza al voltant dels patis interiors, antics espais d’horts i de gestió d’aigües pluvials.El projecte recull aquesta lògica,entenent el pati com un element vertebrador de la seqüència d’espais habitats,interiors i exteriors. Es treballa amb el color blanc com a font de llum, generant un fons neutre capaç d’evolucionar amb colors i textures al passar a ser un espai habitat. os materials complementen el blanc, la fusta i l’acer. L'interior s’organitza a partir d’un moble multi funcional i compacte que articula els espais de la sala, el menjador, la cuina i el bany en planta baixa i suporta els espais de nit a l’altell. La inserció del moble diferencia els espais així com manté la sensació d’un espai continu gràcies a la doble circulació. El moble s’adapta en secció per generar l’altell. El pou apareix com un element de l’antic sistema de recollida d’aigües pluvials.



Elena Albareda FernÁndez
Jordi CalbetÓ AldomÀ

jordi@cavaa.net

cavaa.net

Tornar
C/samsó 6 Baixos 1a, Barcelona
Veure el mapa més gran