transparent

ARRANJAMENT DEL CARRER MAJOR DE MONTCADA I REIXAC

 

 

 El carrer Major de Montcada representa l’eix neuràlgic comercial i d’activitat del nucli antic de la població.

 La proposta dóna prioritat al vianant fent una rasant única i creant-hi zones d’estada al llarg del carrer. Així mateix, amb la nova plantació d’arbrat es recupera en part la imatge del carrer abans de la guerra civil.

 Aquest caràcter de vianants ha de conviure amb el pas restringit i aparcament en zona blava de vehicles al matí. A la tarda el carrer passa a ser domini dels vianants, les terrasses dels bars s’estenen als espais on abans passaven o hi aparcaven cotxes.

 A la banda més ampla, entre el carrer Rocamora i el carrer Bogatell s’eixampla la voravia a rasant més alta i es trasllada l’aparcament a l’altre cantó, tot alliberant l‘esglaonat  amb jardineres amb flors d’acer cortén que van marcant un ritme en relació als fanals.

 A cada equipament del carrer se li dóna un èmfasi amb la intervenció. Així davant l’Auditori el paviment forma cercles concèntrics tot emulant el traçat dels teatres grecs i romans. A l’Església s’hi recupera l’escalinata frontal semicircular, tot emulant la que hi havia antigament, així com, a la façana lateral que dóna a la plaça, s’amplia  la plataforma  a nivell de la sagristia per a  configurar un espai que pot servir d’escenari.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 
Jordi Navarro I Majó

navarro@amb.cat

Tornar
Carrer Major, Montcada I Reixac