transparent

Llar d'Infants

La Nova Llar d’Infants municipal es situa als afores del nucli urbà de Sant Llorenç Savall, en un terreny vora el CEIP Josep Gras. Es tracta d’un edifici d’una sola planta, que aprofita el lleuger pendent del carrer per enfonsar-se al terreny. L’edifici té un eix longitudinal que és paral·lel a la Carretera d’accés. Aquest eix ordena els tres volums de l’edifici.  El volum de les aules, amb coberta inclinada, s’orienta a Est per tal d’aprofitar la llum i les vistes. Un altre volum paral·lel al primer, tancat i amb coberta plana conté el programa de suport: banys, instal·lacions, sales de professors, office, dormitori. Finalment el tercer volum, molt obert, és el corresponent a la sala polivalent, amb àmplies vistes sobre el paisatge i pensat per poder funcionar amb independència de l’escola, compartint dins aquest esquema l’accés, el porxo i el pati. Des de l’orientació de l’edifici fins a les instal·lacions han estat dissenyades per tal de garantir un òptim comportament mediambiental. D’aquesta manera s’ha aconseguit una classificació energètica “A” i estant acreditat com a “Green Building”, essent el primer edifici públic de Catalunya en obtenir aquesta distinció.




Francesc Parés Massagué
Genís Àvila Casademont

gif@gifarquitectura.com

www.gifarquitectura.com


Jordi Parés Massagué - Càlcul Estructura
Dan Caparrós Gutiérrez - Enginyer
Cecília Gaethe - Aparellador

Tornar
Carretera De Sant Feliu De Codines, Sant Llorenc Savall