transparent

Coberta de pista esportiva al Parc Pompeu Fabra

Presentem una intervenció en una localització privilegiada, el Parc Pompeu Fabra de Cardedeu. Aquest espai verd públic combina la bellesa històrica del parc–bosc, amb la prestació de serveis esportius de qualitat, en petits equipaments disseminats dins el bosc.

L’Ajuntament demanava cobrir una pista poliesportiva existent per optimitzar-ne l’ús, maximitzar la versatilitat d’esports i garantir la rendibilitat social de la inversió.

Així doncs es parteix d’una pista amb petita edificació de vestidors annexa que el projecte reconvertirà en un nou espai cobert però totalment obert, oferint una agradable estança semisoterrada des d’on redescobrir el parc.

Imaginàvem un umbracle asimètric que s’alcés abrigant el petit cos existent. El projecte disposa una nova pista semisoterrada per absorbir l’impacte visual de la coberta d’estructura de fusta laminada. Els pilars es confonen amb els peus d’arbrat, la coberta s’estilitza amagant-se entre el brancatge i el prat circumdant es deforma fins a trobar la pista mitjançant talussos vegetals. Natura i intervenció s’equilibren per oferir una nova mirada al parc.
Josep Mercadé Aloy
Maria Alonso De Medina Alberich
Marina Cervera Alonso De Medina

cervera_marina@coac.net

Tornar
Parc Pompeu Fabra, Cardedeu