transparent

Museu Arqueològic del Poblat de Ca N'Olivé

 

'La implantació neix d’un principi de respecte a l’entorn natural privilegiat i hi estableix un diàleg actiu i compromès. Aprofita el buit deixat per una antiga cantera preexistent i el fa habitable, fent així indissociables Turó i Museu - la coberta de l’edifici és la cota màxima de la muntanya en aquell punt.

 

La imatge opaca exterior de zinc protegeix un interior clar i lluminós. L’edifici, que per requeriments de programa és poc permeable i semisoterrat, disposa d’una gran inèrcia tèrmica, i s’introdueix la llum a l’interior gràcies als patis verticals que aprofiten i dirigeixen la llum natural. A l’exterior, la vegetació recupera les especies autòctones del lloc.

 

A la planta baixa disposem del vestíbul d’accés i l’escala principal, que emfatitza la sensació d’ascensió de la muntanya; amb una accés més indirecte, es disposen les zones de treball arqueològic i el magatzem de conservació. A la planta primera hi ha la recepció, les sales d’exposició i espais polivalents'




Toño Foraster Mariscal
Victoria Garriga Ariño

av62@av62arquitectos.com

www.av62arquitectos.com


Blanca Pujals Gilabert-padreny - Arquitecte
Joan March Raurell - Aparellador

Tornar
Turó De Ca N'olivé. C/valencia Sn, Cerdanyola Del Valles