transparent

Joieria Venus

La joieria Venus es troba al centre de la ciutat, a una parcel·la que sempre ha compartit usos de botiga i vivenda. La intervenció proposa un canvi radical, on tot el volum s’entendrà com una unitat.

El projecte s’inicia amb un gran buidat. Tot el sostre de planta baixa i la part final del de soterrani s’enderroquen. Els nous forjats deixen un doble espai longitudinal entre les plantes baixa i primera i un altre abocat cap a la planta inferior. Les successives dobles alçades unifiquen les tres plantes en un espai continu. Aquestes dobles alçades són les protagonistes de l’espai, ja que es converteixen en un gran aparador, un gran contenidor de joies amb unes vitrines allargades, que comencen a l’exterior i s’estenen  en tota la longitud i alçada de l’interior. Les joies són l’element articulador del projecte.

A la façana es canvia la imatge domèstica per una de comercial més actual, on continua la importància de les vitrines interiors. El buit d’accés a planta baixa i el gran forat a planta primera, queden emmarcats pels laterals, on unes vitrines seran visibles tot i que la botiga estigui tancada, com si s’haguessin escapat de l’exposició interior per mostrar-se al vianant.




Ernest Ferré Ricart
Mamen Domingo Domingo

domingoferre@terra.es

www.domingoferre.com


Nagore Linares Bivona - Arquitecte
Relja Ferusic Manusev - Arquitecte
Sophie Devaux - Arquitecte
Guida Ferrari - Arquitecte
Marina Daviu - Arquitecte

Tornar
C/berenguer Iii, 22, Mollet Del Valles