transparent

ESCUELA TÉCNICA Nº407

L'edifici se situa en la intersecció dels carrers Espanya i 5 d'agostdel barri Las Flores a la ciutat de Rosario. Es tracta d'un barri densament poblat, en una zona urbana estratègica entre Rosario i Villa Governador Gálvez.

El nou edifici per l'Escola Tècnica Nº 407 integra l'emprenedoria denominada "Ciutat Salut: intervenció Rosario Sud", conjuntament amb el nou Hospital Regional Rosario, un centre d'investigacions mèdic i clínic, una àrea esportiva i recreativa i una plaça cívica. Portarà el nom de "Pocho Lepratti".

Si bé l'escola desenvolupa la "Tecnicatura en construccions", el fet que formi part d'un projecte que integra un hospital i un centre d'investigacions, fa propici el desenvolupament d'altres orientacions i oficis vinculats al funcionament de centres de salut, tant a nivell de formació de tècnics , com els denominats Trajectes tècnics Professionals de "formació professional". Entre les opcions, s'inclourà el curs de manteniment d'equips de salut i es treballa en el disseny d'ofertes específiques vinculades als oficis requerits per al funcionament hospitalari amb accent en bioseguretat, com cuiners, personal de neteja, treballadors de bugaderia, entre d'altres.

D'aquesta manera, es busca vincular l'educació amb la salut i la sortida laboral, per generar oportunitats reals d'inclusió social en una zona de grans necessitats.

El nou edifici es construeix sota un sistema projectual tipològic. Es defineix amb 15 seccions, que desenvolupen les seves activitats durant els torns matí (8 seccions) i tarda (7 seccions).

Els espais projectats són: sector de govern, 8 aules comunes, taller de disseny, taller d'instal·lacions i laboratori d'assajos, biblioteca i sala multimèdia, laboratori de ciències i tecnologia , saló d'usos múltiples, cooperadora, sanitaris per a alumnat, sanitaris per a docents i no docents, cantina, gimnàs esportiu amb vestuaris i patis.


Obra seleccionadaFrancisco Quijano
Mario Corea Aiello

info@mariocorea.com

www.mariocorea.com

Tornar
Veure el mapa més gran