transparent

Batiment 774

El projecte interpreta l'anagrama del CERN (cercles i partícules en totes les direccions de l'espai) la qual cosa ens va inspirar generar un buit central (metàfora del buit de la matèria) al voltant del qual establir les diferents ales.

L'edifici 774 es compon d'un soterrani, planta baixa i dues plantes pis i està destinat als laboratoris on es desenvolupen els programes informàtics que controlen els acceleradors de partícules nuclears, l'auditori i la seu de la direcció francesa. Orientat cap al paisatge, entre les Alps i el Jura, se situa davant del Centre de Control del CERN. Una part de la planta baixa conté les funcions de "pública concurrència" de l'edifici (auditori, cafeteria i restaurant VIP) mentre els laboratoris estan de l'altre costat del pati. L'edifici queda cosit per les dues plantes superiors que treuen el cap amb els seus voladissos en els extrems. L'edifici compta amb diverses sales de conferències, les principals situades als cossos en voladís, amb nuclis sanitaris a cada pis i amb una àrea de descans, equipada amb una cuina americana, situada al centre de la primera planta. La part destinada a oficines comprèn 150 llocs de treball distribuïts en diferents despatxos. El soterrani dedicat a instal·lacions i emmagatzematge, té accés directe des del carrer, uneix les ales de l'edifici a través dels dos nuclis de comunicació vertical.
La façana de l'edifici és de formigó alleugerit (GRC) de color blanc trencat amb lames del mateix material, que potencien l'horitzontalitat del conjunt, contraposades a una ala en alucobond negre.

Des del punt de vista estructural el més important és la subjecció de les volades mitjançant tot un seguit de pantalles atirantades i jàsseres de cantell que sobresurten en coberta. 

L'edifici té certificació de Green Building.


Obra seleccionadaFrancesco Soppelsa
Octavio Mestre

soppelsa@coac.net

www.francescosoppelsa.com / www.octaviomestre.com


Guillermo Diaz - Arquitecte
Carlos Maurette - Arquitecte
Enzo Vignolo - Arquitecte
Xavi Pie Arques - Aparellador

Tornar
Veure el mapa més gran