transparent

Conjunt d'Equipaments del Mercat del Guinardó

 

El projecte d’illa  d’equipaments del Mercat del Guinardó  és una operació conjunta d’urbanisme i arquitectura que permet generar una àrea de nova centralitat pel Barri del Guinardó.

La proposta sorgeix  des de l’espai públic, articulant tres espais de caràcter molt diferenciats: la nova plaça, el parc de Teodor Llorente  i el jardí interior.

Dels límits d’aquests espais sorgeix la volumetria, les façanes, un edifici que articula 20.000 m2 d’equipaments repartits en 6 programes diferenciats: Cap, residència, casal de Joves Mercat, superfície comercial i aparcament.

Aquesta disposició de l’espai lliure, estès per tot l’àmbit, el fa permeable i aporta la continuïtat urbana necessària entre els teixits d’habitatges que l’envolten.

La volumetria es fragmenta i s’adapta a la topografia existent, completant i integrant-se en el teixit i l’escala del barri.

 

El resultat prioritza la ciutat, la continuïtat urbana, amb un llenguatge comú de conjunt enfront la  singularitat arquitectònica de cada equipament.


Obra seleccionada en la modalitat de: Inclou edificis de nova planta de promoció públicaObra Mencionada

Obra seleccionadaAlbert Valero
Lluís Cantallops
Marta Bayona
Marta Vicente

estudi@cantallopsvicente.com bmes@coac.net

http://www.cantallopsvicente.com http://www.bayonavalero.com/cat/


Bernuz-fernandez - Estructures
Arcbcn - Instal·lacions
Dalmau Morros - Costos I Medicions

Tornar
Passatge Llívia 30, Barcelona
Veure el mapa més gran