transparent

Centre de diàlisi a Terrassa

S’encarrega un centre de diàlisi ecosostenible, edifici de referència per totes les clíniques del grup Fressenius Medical Care.

Volum rectangular perforat per 6 patis per dotar de ventilació i il·luminació natural les sales de tractament de planta baixa, activitat principal del programa.

La façana principal a carrer es presenta com a imatge coorporativa de l’empresa Fressenius. Una planta baixa vidriada dota les sales d’espera de llum natural. En planta primera, una gelosia de panell prefabricat de formigó perforat protegeix d’intimitat les sales de tractament sense privar-les de llum natural. La façana es disposa retrassada respecte l’alineació del carrer permetent un espai exterior de desencotxament d’ambulàncies i pacients.

 

La clínica aposta per l’autosuficiència climàtica: caldera de biomassa en planta soterrani, l’aportació de plaques fotovoltaiques a coberta i el terra radiant que contribueix a una millor distribució del clima.




Joan Llongueras Mestres

lca@llonguerasclotet.cat

www.llonguerasclotet.cat


Maria Llongueras Clotet - Arquitecte

Tornar
Av. Can Jofresa 6 08223, Terrassa
Veure el mapa més gran