transparent

Reforma de la unitat d’hospitalització de Pediatria, Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital General de Vic

El projecte contempla la reforma de l’ala 2 de la planta 1 de l’Hospital General de Vic.

L’objectiu principal del projecte és aconseguir la major il·luminació natural del passadís d’hospitalitzacions, una zona habitualment fosca. Per a fer-ho, s’obre la zona central de control d’infermeria, fet que ofereix transparència i llum natural alhora que permet tenir visió de tots els espais des d’aquest punt.

Pel disseny de les habitacions s’han utilitzat criteris del disseny basat en l’evidència com la distribució idèntica de les habitacions per tal de millorar l’assistència sanitària, la utilització d’habitacions individuals amb més presència de familiars o la introducció de la natura i la llum natural. A més de les finestres que donen a l’exterior, s’incorpora una imatge emocionalment positiva de l’entorn d’Osona. Trobem tres zones diferenciades en cada habitació, la zona sanitària, tocant al passadís, la zona del pacient, central i la zona de l’acompanyant, vinculada a façana.




Albert Vitaller I Santiró

arquitectura@vitaller.com

http://www.vitaller.com/

Tornar
Carrer De Francesc Pla El Vigatà, 1, 08500 Vic, Vic
Veure el mapa més gran