transparent

Edifici d'habitatges en testera

Edifici d’habitatges de nova construcció amb un programa funcional definit pel promotor i situat en un solar irregular al final del carrer Vic creuant-se amb el carrer de Les Escoles, al nucli urbà d’ Olost. Per normativa, l’ordenació és edificació seguint l’alineació del vial, i si la mitgera entre els dos solars contigus en la cruïlla dels carrers forma un angle agut de 25º amb la normal a la façana s’ha de procedir a una regularització del solar. L’Ajuntament desestima fer una reparcel·lació i dóna llicència d’obres. L’estratègia és respectar la linealitat de la façana i en la cruïlla de carrers, situar-hi la rampa del garatge i en façana trencar la linealitat formant un volum singular, amb buits i plens, que dóna lloc a diferents espais com el pati en la mitgera que permet llum i ventilació als habitatges interiors. A més, la solució de coberta plana en aquest volum permet crear un espai òptim per a les plaques solars i les unitats exteriors de la bomba de calor.




Neus Clotet I Serra

neus-clotet@coac.net


Laura Bigas I Montaner - Col·laborador Despatx
Eduard Selva I Esquerrà - Renderings
Ignacio Vallet Viñallonga - Càlcul Estructura
Clusells&roca; Enginyers S.l - Consultor Instalacions

Tornar
C/ Vic Nº10, Olost
Veure el mapa més gran