transparent

CAP D’ALCANAR. CENTRE D’ASSISTÈNCIA PRIMÀRIA

La prioritat era aconseguir una correcta inserció urbanística del CAP en un entorn consolidat, que resolgués els salts volumètrics dels edificis veïns. La solució d’implantació escollida allibera una superfície important del solar. Aquest espai exterior, junt amb el que deixa lliure el solar veí del Centre de Dia, permet la creació d’una plaça d’accés als dos edificis. El volum del nou edifici l’abraça en dos dels seus costats, perdent alçada a mida que s’apropa al nucli urbà. Aquest espai exterior es defineix per un seguit de tarongers i palmeres, respectant en la seva aleatòria disposició els diferents fluxos dels vianants. La façana és una pell ventilada d’obra vista amb marcs metàl•lics que marquen el ritmat de les obertures, reafirmant la idea d’un pla d’obra vista no portant. La composició de les façanes respon a l’orientació i a les dependències que hi ha al darrere. Lamel·les horitzontals d’obra vista proporcionen privacitat, així com el control tèrmic i lumínic dels espais.




Dolors Sayeras Quera
Joan Ramon Pascuets
Josep Maria Casadevall MÀrquez
MÒnica Mosset Gou

jmcasadev@coac.net


Jordi Estrada I Arsègul, Arquitecte Técnic - Costos I Medicions
Joan Ovejero Esperalba, Arquitecte - Consultor Estructura
Proisotec - Consultor Instalacions
Joan Josep Pinyol Folqué , Arquitecte Técnic - Costos I Medicions

Tornar
Ronda Del Remei, Cantonada Carrer Calig, Alcanar
Veure el mapa més gran