transparent

Reforma Habitatge

L’habitatge és un petit edifici de 100 anys d’antiguitat. Amb una cruixia de 6m d’ample i una profunditat d’ 11m, amb un pati posterior de 9m de profunditat. La reforma consistí en adaptar l’habitatge al propietari, així, en planta baixa es disposà un únic dormitori amb bany i vestidor al jardí, menjador i cuina a façana i estar al centre de l’habitatge. A la planta inferior, l’estudi de l’artista i la biblioteca. Es van respectar les voltes del soterrani i es van deixar vistes les bigues metàl•liques telescòpiques del reforç de PB. També es recuperà el paviment hidràulic existent situant-lo com catifes estàtiques. Els lucernaris, condueixen la llum i aconsegueixen connectar les plantes visualment, unificant l’espai. Petits trets de la història de l’immoble representen testimonis muts davant l’alliberació de l’espai, fruit de l’enderroc de la compartimentació, i la cerca de la llum. El volum de la cuina, com un gran moble, articula tot l’espai sense necessitat de portes.



Ignacio Sanfeliu Arboix

nsa@coac.net


Ana Garay - Arquitecte
Gemma Figueres - Arquitecte
Jordi Bernuz - Arquitecte

Tornar
Carrer Verdi 163. , Barcelona
Veure el mapa més gran