Concurs de projectes per a la humanització de la plaça Corsini de Tarragona

Imatge: 
Mercat Municipal Central de Tarragona (1911-1915 J.M. Pujol de Barberà, arquitecte) i la Plaça Corsini © Demarcació de Tarragona del COAC

L’empresa de mercats de Tarragona ESPIMSA, amb la col·laboració del COAC, ha convocat un concurs amb l’objectiu de seleccionar una proposta d’humanització de la plaça Corsini de Tarragona, elaborada per un arquitecte o grup d’arquitectes, amb la previsió que el guanyador rebi amb posterioritat l’encàrrec de redacció del projecte d'execució.

La Plaça Corsini, com a centre neuràlgic del comerç, la dinamització comercial, l’activitat cultural, el lleure i últimament també com a punt referencial de la petita restauració, necessita un punt d’humanització per dotar aquesta plaça recentment renovada d’una intervenció que la complementi, a fi de donar un millor servei a la ciutadania.

La plaça Corsini és un indret on s’hi acullen activitats econòmicoculturals i on, a més a més, es compagina aquesta activitat amb les terrasses dels bars de l’entorn i la necessitat de la pròpia ciutadania de poder gaudir de l’espai. Actualment la plaça Corsini acull el mercadet dels dimarts i dijous, i els caps de setmana acull diferents fires, mostres, actes culturals i socials que poden gaudir de l’espai diàfan que aquesta plaça disposa. Però és una realitat que actualment la plaça té una carència evident d’espais on els ciutadans puguin disposar d’ombra o gaudir amb la frescor de més vegetació.

El concurs té com a objectius:

- Humanitzar la plaça Corsini i el seu entorn.
- Complementar les accions que el projecte de “l’Illa Corsini” pugui arribar a dur a terme.
- Aportar espais d’ombra i descans a la ciutadania
- Aconseguir espais més frescos i agradables.
- Disposar d’un espai compatible amb els mercadets, les fires, les activitats, culturals, socials i esportives que s'hi estan duent a terme en l’actualitat.

Consulta les bases del concurs al web d’ESPIMSA

Data límit de presentació d'ofertes: Consultar el web d'ESPIMSA
Lloc: Oficines d'ESPIMSA

 logo del coac

 

28/11/2020
Tornar