Propers Actes

Del Dll, 06 setembre fins Dg, 19 desembre
Els dijous i els...

Exposició "L'Àlbum de l'Arquitecte: Denise...

Exposició "L'Àlbum de...

Del Dj, 23 setembre fins Dg, 31 octubre
Feiners, de 9 a 16.30...

Exposició “Premis AJAC XII”

Exposició “Premis AJAC XII”

Aixecament de la suspensió dels terminis de contractació pública tramitats electrònicament

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Reial Decret 463/2020 de 14 de març va acordar una suspensió de terminis que va afectar tots els procediments de contractació pública, llevat d’algunes excepcions minoritàries estretament relacionades amb la crisi sanitària. Passats gairebé dos mesos, el dia 6 de maig s’ha publicat al BOE el Reial Decret Llei 17/2020 que entra en vigor el dia 7 de maig i que acorda l’aixecament de la suspensió dels procediments de contractació que es tramitin per mitjans electrònics.

Funcionament del nou còmput dels terminis
L’aixecament d’aquesta suspensió implica que, en aquests concursos tramitats electrònicament, el dia 7 de maig es reanudarà el còmput dels terminis, talment com si els dies transcorreguts des de la declaració de l’estat d’alarma (14 de març) no haguessin existit.

Així doncs, els terminis iniciats abans del 14 de març s’han de computar com a parcialment transcorreguts fins el dia 13 de març. El dia 14 no computa. I el dia 7 de maig serà com si es tractés del dia següent al dia 13 de març.

Què succeeix amb els procediments la tramitació dels quals és presencial?
Els procediments de contractació en què la presentació de la proposta es fa en paper (presencialment) continuaran suspesos atès que la seva tramitació no és electrònica (per exemple, els concursos de projectes amb intervenció de Jurat convocats per INCASÒL, BIMSA... entre d'altres).

Tot i això, alguns organismes han decidit aixecar la suspensió per als tràmits d’aquests procediments que estava previst al plec que es fessin electrònicament, i suspendre de nou el concurs en el moment en què calgui fer la presentació presencial (per exemple, INFRAESTRUCTURES).

Consulteu el nostre web
Al web de l'Oficina de Concursos podeu consultar el llistat de totes les licitacions que han estat afectades per la suspensió de terminis, si bé caldrà verificar cas a cas individualment quina és la data final de presentació de propostes en funció de si es tracta de procediments tramitats electrònicament o no.

Per a qualsevol dubte o aclariment, podeu consultar l’apartat de preguntes freqüents del web, contactar amb l’Oficina de Concursos a través del correu infoconcursos@coac.net, i també, en cas d’urgència inajornable, al telèfon 628 384 056.

 
6/05/2020
Tornar