"Arquitectes davant l’emergència"

El COAC organitza un cicle per posar en valor les aportacions de l'arquitectura al sistema sanitari durant la pandèmia

Imatge: 
© COAC
L'emergència sanitària generada com a conseqüència de la propagació de la COVID-19 va obligar a actuar de forma urgent durant la primera onada del virus, amb la construcció d'hospitals de campanya, la medicalització d'hotels i l'adaptació de residències de gent gran.

Ara, en la segona onada, el COAC organitza el cicle de xerrades "Arquitectes davant l’emergència", amb el doble objectiu de posar en valor les aportacions fetes des de l’arquitectura perquè el sistema de salut pugui adaptar-se el millor possible a la situació de pandèmia, i per posar en comú l'experiència acumulada fins ara i afrontar el futur amb millors eines i coneixements.

Diversos arquitectes exposaran les seves contribucions al servei de la salut: des de l’assessorament en la gestió d’espais fins a l’adaptació d’equipaments no sanitaris en espais aptes per al tractament de pacients, passant per la projecció i construcció de nous centres hospitalaris.

Totes les sessions es transmetran en directe a través de la plataforma Microsoft Teams. Cal inscripció prèvia a cadascuna de les sessions.

HOTELS SALUT
Dimarts 17 de novembre a les 11 h
En aquesta sessió parlarem sobre el Projecte Hotel-Salut, un estudi realitzat conjuntament pel COAC, l'Hospital Clínic i l'Hotel Catalonia Plaza, sobre la incorporació de diferents instal·lacions hoteleres com a "Hotels Salut", que durant els moments més durs de la pandèmia s'han adaptat per tal d'acollir pacients lleus en fase de recuperació.

PAVELLONS SALUT
Dimarts 24 de novembre a les 19 h

Els arquitectes Arnau Sañé i Mònica Moya explicaran l'experiència del SEM amb els "Pavellons Salut" i, com a exemple concret, es mostraran les obres d'adequació realitzades al pavelló d'esports Castell d’en Planes de Vic, per tal d'encabir-hi un hospital de campanya. A l'acte també hi participarà Clara Latorre, enginyera i tècnica del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de l'Ajuntament de Barcelona.

AMPLIACIONS D'HOSPITALS
Dilluns 14 de desembre a les 18 h
Parlem dels edificis polivalents que s’estan construint als hospitals Arnau de Vilanova, Bellvitge, Moisès Broggi, Germans Trias i Pujol i el Parc Sanitari Pere Virgili com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19. Comptarem amb la participació de Martí Ballart, cap de la Divisió d'Inversions i Patrimoni del Servei Català de la Salut, que explicarà el procés general d'intervenció en aquests hospitals, i dels quatre equips d'arquitectes encarregats de dur a terme els projectes i les direccions d'obra.
2/11/2020
Tornar