50 anys de l'Arxiu Històric del COAC al museu de Tortosa

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Amb motiu de la designació de la ciutat de Tortosa com a Capital de la Cultura Catalana per a l’any 2021, la seu de l’Ebre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb la col·laboració del Museu de Tortosa acullen l’exposició 50 Anys de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

L'exposició, que es podrà visitar al museu de Tortosa, mostra l'obra d'una vintena d'arquitectes i és una nova oportunitat per veure juntes una selecció de projectes i dibuixos a través dels quals s’explica part de la història de l’arquitectura del nostre país des de mitjan segle XIX fins a l’actualitat.

Domènech i Montaner, Martinell, Correa-Milà, Llorca, Solà-Morales... l’exposició repassa la trajectòria de prop de 30 arquitectes i exposa peces úniques com l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau,  el restaurant Il Giardinetto, la TRQ Electrónicas Querol a Vilaseca... entre moltes altres.


Premi Nacional de Cultura
El 50è aniversari de l'Arxiu l'any 2019 va coincidir amb el Premi Nacional de Cultura que el COAC va rebre el mateix any, un guardó atorgat pel CoNCA per la labor en la reivindicació del valor arquitectònic i patrimonial arreu de Catalunya i, concretament, per la feina de l’Arxiu.

Versió per a imprimirPDF version