Imatge d'un monument de l'Índia

Conferència de Clara Gromaches en el marc de l'exposició “Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia”, a Figueres

Imatge: 
© Clara Gromaches
En el marc de l'exposició “Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia”, el divendres 24 de gener de 2020, a les 19.30 h, tindrà lloc la conferència de la comissària de la mostra i autora de les fotografies, Clara Gromaches, a la seu de la Delegació de l'Alt Empordà del COAC.

L'exposició documenta una part de l'Índia tradicional, fugint d'exotismes i imatges estereotipades que formen part del nostre imaginari del país. És un retrat de pobles anònims, d'arquitectura quotidiana i d'urbanisme espontani; en què els grans edificis icònics no són els protagonistes. L'arquitectura perd el caràcter monumental i es reconnecta al context, l'espai urbà.
 
Clara Gromaches posa èmfasis en aquella Índia que es va perdent en detriment de la modernitat occidental que el país està absorbint -sense qüestionaments- com a símbol de progrés i desenvolupament econòmic. El motiu de l'exposició és una reflexió sobre l'àmbit local, l'autenticitat del món rural i la tradició arquitectònica –sosteniblement i climàticament eficient.
Printer-friendly versionPDF version