Premi Europeu Manuel de Solà-Morales

Nova convocatòria del Premi Europeu Manuel de Solà-Morales

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El 21 de maig s’obre la convocatòria de la 3a edició del Premi Europeu Manuel de Solà-Morales, que reconeix les millors tesis doctorals en el camp de l’urbanisme presentades en una universitat europea.

El Premi es convoca en memòria del professor i arquitecte Manuel de Solà-Morales i Rubió, que va ser mestre en l’urbanisme entès com una activitat intel·lectual i creativa compromesa amb la millora de les ciutats, a través del que ell anomenava “una recerca insistent”. Es tracta d'una iniciativa del Laboratori d'Urbanisme de Barcelona (LUB) que Solà-Morales va fundar el 1969 a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la UPC, on va impartir docència durant més de quaranta anys.

La dotació del Premi és de 7.000 euros i poden presentar-s’hi aquelles tesis doctorals que tenen l’urbanisme com a fons de la seva recerca, presentades en una universitat europea entre l’1 de gener de 2016 i el 31 de desembre de 2019 i que hagin obtingut una nota màxima (cum laude o similar).

El període d'admissió de candidatures romandrà obert fins al 15 de setembre de 2020 i la publicació del veredicte està prevista per a mitjans de març de 2021.

Membres del Jurat
En aquesta edició, el jurat estarà presidit per l'arquitecte Alberto Ferlenga, rector de la Universitat IUAV de Venècia, i en formaran part els arquitectes Han Meyer, professor de Disseny Urbà a la Delft University of Technology; Carlos Gómez Agustí, en representació de la Fundación Arquia; i Eulàlia Gómez-Escoda, professora d'Urbanisme a l'ETSAB, en representació del Laboratori d’Urbanisme de Barcelona.

El Comitè Organitzador del Premi està format pels professors Joan Busquets, Josep Parcerisa i Carles Crosas.

Consulta les bases de la convocatòria al web del Premi
Descarrega el fulletó del Premi
21/05/2020
Tornar