Propers Actes

Museu del Clima de Lleida

El Museu del Clima de Lleida, de Toni Gironès, guardonat a la Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme

Imatge: 
© Estudi d'Arquitectura Toni Gironès
El projecte del Museu del Clima de Lleida, de l’arquitecte Toni Gironès Saderra, ha estat una de les 17 obres guardonades a la Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme.

La XI BIAU té lloc aquests dies a la ciutat d’Asunción, a Paraguai. L’acte d’inauguració, durant el qual es van fer públics els projectes premiats, es va celebrar el 7 d’octubre, i el programa d’actes es prolongarà fins al dia 11, amb exposicions, conferències i altres activitats.

17 obres guanyadores i 2 premis especials 
A la convocatòria d'obres es van presentar un total de 997 propostes. Entre les obres guanyadores predominen els espais col·lectius: equipaments públics, centres culturals, docents o recreatius. Les 17 obres estan ubicades a Espanya, Argentina, Brasil, Xile, Equador, Mèxic, Paraguai, Perú, Portugal, Uruguai i Veneçuela.

El Museu del Clima, a més d'estar entre els 17 guardonats, ha estat reconegut com a premi especial del Panorama d’Obres, juntament amb el SESC 24 de Maio, de Paulo Mendes da Rocha i MMBB Arquitetos. De l’obra de Gironès, el Jurat de la Biennal ha destacat que és “un exemple de creació d'espai públic, carregat de poètica, i amb un acuradíssim ús dels materials”.

Premi Iberoamericà d'Arquitectura i Urbanisme 
D’altra banda, a cada biennal s'atorga el Premi Iberoamericà d'Arquitectura i Urbanisme, un reconeixement a la meritòria tasca d'un professional que s'hagi destacat per la promoció i defensa de valors relacionats amb l'arquitectura i l'urbanisme a Iberoamèrica. Enguany, els membres del Jurat han decidit atorgar el Premi ex aequo als arquitectes César Ortiz-Echagüe i Jorge Enrique Scrimaglio.

Consulta aquí la resta de projectes premiats.
9/10/2019
Tornar