Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Aspectes a tenir en compte a l'hora d'enviar PDF al Portal de Tràmits de Visat

Per a la tramitació telemàtica dels expedients de visat, és imprescindible saber generar PDFs de la documentació tècnica dels projectes correctament, a banda de conèixer el funcionament del portal telemàtic.

Entre els aspectes importants a tenir en compte a l'hora d'enviar un fitxer PDF per a qualsevol dels tràmits del Portal de Visat, cal recordar els següents temes:

PDF amb camps de formularis interactius
En el cas de documents de tipus formulari, per exemple fitxes interactives provinents de l’OCT o formularis de Visat, una vegada has omplert el document, cal imprimir‐lo en PDF per fixar el contingut dels camps al PDF.

Detectaràs fàcilment els PDF que s’han enviat com a formularis editables si actives el botó de ‘Ressaltar camps existents’.

Si t’oblides d’imprimir de nou en PDF el formulari ja omplert perquè deixi de ser editable, quan retiris el document segellat aquest apareixerà en blanc.

PDF amb marcadors
Els arxius PDF que enviïs al COAC han de dur sempre els seus marcadors. Assegura’t que els marcadors que has posat estiguin correctament vinculats a les pàgines que correspongui.

Recorda que, en el cas de l’Informe d’Idoneïtat Tècnica de l’Ajuntament de Barcelona, és imprescindible seguir estrictament l’arbre de marcadors de la consulta prèvia final de l’Ajuntament de Barcelona.

Contingut del PDF
No barregis diferents documents en un únic arxiu PDF: documents com un Estudi de Seguretat i Salut (EBSS o ESS), un Assumeix de direcció, un Estudi Geotècnic, un Projecte Parcial redactat per un altre o una carta de l’Ajuntament no han d’anar mai dins del mateix arxiu PDF del projecte.

Mida màxima
La mida màxima de cada arxiu PDF que enviïs al COAC no ha de superar els 40 MB per visat i IIT‐BCN i 20 MB per al Registre Automàtic. Intenta enviar la documentació en un únic PDF (sempre amb els seus marcadors). No fragmentis la documentació si no és imprescindible. Si el teu arxiu PDF té una mida superior a l’anteriorment indicada, l’has de dividir i enviar‐ho en parts lògiques (memòria, documentació gràfica, annexes, ESS...). A la Guia ràpida del PDF hi trobaràs informació per generar el document amb la resolució correcta.

Seguretat d’un arxiu PDF
No enviïs a visat un PDF amb les opcions de seguretat activades perquè et donarà error quan intentis segellar‐lo. Activa les opcions de seguretat una vegada hagis tramitat el visat i tinguis el document segellat. Si tens documents en PDF provinents d’altres tècnics (p.e. projecte solar, ITC o geotècnic) amb un nivell de protecció, cal enviar‐los en un fitxer apart del projecte.

Manuals i tutorials
Recordem que el COAC té a disposició dels col·legiats una sèrie de manuals per a l'edició de documents en format PDF i per a l’ús del portal de tràmits del Col·legi. Trobaràs totes les eines de suport aquí.

8/03/2018
Tornar