Restabliment dels terminis administratius

A partir de l'1 de juny tornen a activar-se els terminis administratius

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat dissabte 23 de maig es va publicar al BOE el Reial Decret 537/2020 de 22 de maig que, entre altres qüestions, prorroga l’estat d’alarma fins al 7 de juny i disposa l’aixecament de la suspensió dels terminis administratius, civils i judicials.

1 de juny: tornen a comptar els terminis administratius
Pel que fa als terminis administratius, la nova norma estableix que l’aixecament de la seva suspensió sigui el dilluns 1 de juny, data en què es tornaran a reprendre per presentar esmenes d’un projecte, executar les obres emparades per una llicència, presentar la proposta en paper d’un concurs de projectes... entre d’altres exemples.

4 de juny: tornen a comptar els terminis civils i judicials
Pel que fa els terminis civils i judicials, és a dir, els que no són de caràcter administratiu, el Reial Decret disposa que l’aixecament de la seva suspensió sigui a partir del dijous 4 de juny. A partir d’aquesta data tornaran a activar-se, per exemple, els terminis per reclamar una factura d’honoraris pendents o interposar accions per reclamar per patologies de la construcció, i també s’activaran tots els terminis de caràcter judicial.

Nou càlcul de la finalització de terminis
Per calcular quan acaben els terminis, cal comptar talment com si els dies que han transcorregut des del 14 de març fins al dia 31 de maig o fins al dia 3 de juny (en funció del cas) no haguessin existit. 

Hi ha casos en què els terminis, en comptes de reprendre’s -continuar allà on s’havien aturat- es reinicien de nou -comencen altre cop des del principi-. Aquest seria el cas, per exemple, dels recursos administratius. També cal tenir present que els terminis poden ser de dies naturals (compten tots) o de dies hàbils (exclouen dissabtes, diumenges i festius). En cas de dubte, us convidem a formular la vostra consulta a través de l'apartat de consultes telemàtiques d'atenció a l'arquitecte.

També podeu consultar l'apartat de preguntes freqüents per a la resolució de dubtes sobre l'aixecament de la suspensió de terminis.

 

27/05/2020
Tornar