Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
Hospital Venado Tuerto © Foto Gustavo Frittegotto

Mario Corea, guardonat per les seves obres d'arquitectura sanitària a l'Argentina

L'arquitecte Mario Corea, director del Màster de l'Escola Sert "Arquitectura sanitària, present i futur", ha estat distingit a l'Argentina amb el Premi SCA CPAU per l'Hospital Nodal Dr. Gutiérrez (ex aequo) i el Premi Nacional ARQ-FADEA pel Centre d'Especialitats Mèdiques CEMAFE, conjuntament amb els coautors dels projectes, els arquitectes Silvana Codina, Francisco Quijano, Bruno Reinheimer i l'equip de la Unitat de Projectes Especials del Ministeri d'Obres Públiques de Santa Fe.

L'estratègia implementada per al disseny d'aquests hospitals és el "sistema tipològic projectual" proposat per Mario Corea, que es basa en el desenvolupament d'un projecte arquitectònic adaptable a diferents escales, territoris i grups d'usuaris. Amb aquest disseny tipològic ha generat el concepte de l'"hospital evolutiu", basat en un sol mòdul repetit capaç d'adaptar-se als canvis tecnològics i funcionals progressius sense alterar l'estructura de suport, la circulació general o les façanes.

L'estudi Mario Corea Arquitectura, amb seu a Barcelona i Buenos Aires, compta amb 40 anys d'experiència orientada a l'arquitectura social en els seus diferents àmbits: hospitalària, educativa, esportiva, residencial, institucional-cultural i al disseny urbà. En l'àmbit sanitari, actualment està desenvolupant els projectes de l'Hospital Britànic de Buenos Aires, Argentina; el nou Consultori Els Pallaresos, a Tarragona; el Centre de Radiologia a Tortosa; l'ampliació de l'Àrea de quiròfans de l'Hospital de Mataró; i l'ampliació del Sociosanitari de Mollet.
8/01/2019
Tornar