Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© RCR Arquitectes

La Generalitat atorga la Medalla d'Or a RCR Arquitectes

El Govern ha acordat concedir la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya a l'estudi RCR Arquitectes, a qui ha volgut reconèixer com una "empresa de referència de l’arquitectura catalana amb projecció internacional i prestigi".

L'estudi, format per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, ha estat distingit amb els principals guardons i reconeixements arquitectònics d’àmbit mundial i, tal com expressa l'Executiu, "és considerat un dels agents pioners internacionalment".

Enguany, a més a més, el Govern atorga la Medalla d'Or de la Generalitat a Carme Forcadell i Carles Viver i Pi-Sunyer.

RCR Arquitectes
L’estudi fou creat el 1987 a la ciutat d’Olot per Aranda, Pigem i Vilalta, formats tots tres a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès. L’estudi ha impulsat una obra arquitectònica que preserva d’una manera especialment acurada la relació i la integració dels edificis amb el paisatge i el seu entorn.

RCR Arquitectes ha anat obtenint cada vegada més reconeixement fins a rebre el 2017 el Premi Pritzker, considerat el més prestigiós a escala mundial. Prèviament, i entre molts d’altres, han rebut el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat, el 2005; l’Honorary Fellowship de l'AIA, el 2010; l’International Fellowship del RIBA, el 2012; i l’Officier de l’Ordre de les Arts i de les Lletres de França, el 2018.

Són conegudes les intervencions fetes per RCR al Parc de la Pedra Tosca, a les Preses (2003), l’hotel restaurant Les Cols, a Olot (2005), o la Biblioteca Joan Oliver, a Barcelona (2007), així com les obres realitzades a l'estranger, com el museu Soulages, a Rodez (2014), el crematori Hofheide, a Bèlgica (2013), o la mediateca Waalse Krook, a Gant (2010), entre altres.4/12/2018
Tornar