participants dels premis FAD posant a l'escenari

Diversos estudis catalans, guardonats en la darrera edició dels Premis FAD

Imatge: 
© Passeig Maritim del Prat de Llobregat. Foto: Lourdes Jansana. Mies Missing Materiality. Foto: Adrià Goula
El dimecres 19 de juny es va celebrar al Disseny Hub Barcelona la cerimònia de lliurament dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme, en un acte presentat per Núria Moliner, arquitecta i presentadora del programa de televisió Escala Humana.

L’arquitectura catalana va resultar guardonada en la categoria Ciutat i Paisatge, en la qual es va endur el Premi el Passeig Marítim del Prat de Llobregat, obra d'Imma Jansana, Conchita de la Villa i Robert de Paauw, i en la categoria d'Intervencions Efímeres, on la proposta Mies Missing Materiality va resultar guanyadora. Aquesta intervenció d'Anna i Eugeni Bach sobre el Pavelló Mies van der Rohe va ser també reconeguda amb el Premi d’Opinió d'Intervencions Efímeres.

D'altra banda, el projecte Bang Nong Saeng Kindergarten, a Tailàndia, obra dels arquitectes banyolins Pau Sarquella i Carmen Torres, va rebre la Menció del Jurat en la categoria Internacional i el Premi d'Opinió Internacional. A més, el Casal de Barri de Trinitat Nova, de Marta Bayona, Albert Valero, Lluís Cantallops i Marta Vicente, va rebre el Premi d'Opinió d'Arquitectura, i els Pavellons d’Accés al Liceu Francès, de Lluís Corbella, Diego Martinez, Juanjo Puig i Laia Mestre, van rebre el Premi d'Opinió Ciutat i Paisatge.

Pel que fa a la resta de guardons, el Premi en la categoria d’Arquitectura va recaure en un IES a Oriola, obra d’Alfredo Payá; el Premi d’Interiorisme va recaure en la Sala de Lectura i espais accessoris del Banc d'Espanya, de Matilde Peralta del Amo; i el Premi Internacional va ser per a la New Bund District Church, d'Iñaki Ábalos i Renata Sentkiewicz. El Premi de Pensament i Crítica va ser múltiple: tres volums d’una col·lecció de textos de doctorat, un tractat d’autoconstrucció i un llibre sobre la memòria. Finalment, el Premi d'Opinió d'Interiorisme va ser per a l'espai T. Taller de Cocina, de María González García i Juanjo López de la Cruz.

Per veure els projectes finalistes i seleccionats en aquesta edició dels Premis FAD, consulta el web d'ArquinFAD.
20/06/2019
Tornar