Mines de guix d'Igualada.

Batlle i Roig Arquitectes és guardonat amb el premi WAF Paisatge de l'Any 2018

Imatge: 
© Jordi Surroca
El projecte del camí mirador a les antigues mines de guix d'Igualada, l'objectiu del qual és la recuperació paisatgística i de la biodiversitat, ha estat seleccionat Paisatge de l'Any 2018 a l'última edició dels Premis WAF. L'acte de lliurament de premis va tenir lloc el passat 30 de novembre, en el marc del World Architectural Festival celebrat a Amsterdam.

El projecte s'emmarca en una intervenció més global per a la ciutat d'Igualada que busca generar itineraris per a vianants i bicicletes en forma de cinturó verd al perímetre de la ciutat (l'Anella Verda d'Igualada). Concretament, el camí se situa al nord de la ciutat i transcorre per un terreny degradat en el qual s'extreia guix, un entorn que posteriorment es va utilitzar com a estació de transferència de residus i que presentava problemes d'escorrenties i despreniments.

La proposta té dos objectius: la connectivitat i continuïtat del projecte global de ciutat, i la recuperació paisatgística i de la biodiversitat, establint els elements necessaris per generar una nova dinàmica en el lloc que millori progressivament les seves condicions mediambientals. La seva privilegiada situació el converteix en un mirador lineal cap a la ciutat i crea un mirador final en forma d'estructura volada sobre el vessant de la muntanya en el punt en el qual es veu Montserrat.

El jurat internacional dels WAF 2018 ha valorat "l'ús innovador dels materials" que Batlle i Roig realitza en el projecte i com "amb mitjans mínims aconsegueix una resposta poètica per a la transformació del lloc".


5/12/2018
Tornar