Via Laietana

El COAC dóna suport a la campanya per reformar la Via Laietana

Imatge: 
© Victor Lozano I Creative Commons
El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, a través de la seva Demarcació de Barcelona, s'ha sumat al reclam de comerciants i veïns per reformar la Via Laietana i convertir-la en l'eix cívic de Ciutat Vella. 

Així, sota el títol "Per un nou eix cívic, humanitzem la Via Laietana", el manifest ja compta amb el suport de 115 col·lectius, associacions i professionals que demanen a l'Ajuntament de Barcelona eliminar un carril de trànsit rodat i reestructurar la Via per tal de recuperar espai per als vianants, millorant la situació i incrementant l'amplada de les voreres.

La Via Laietana es va construir a principis del segle XX amb la finalitat d'unir l'àrea urbana amb el Port, escenari cabdal de l'activitat econòmica de la ciutat, però l'evolució de la ciutat ha fet que aquesta via esdevingui tot el contrari: una barrera física que divideix Ciutat Vella en dos. Així, amb el pas dels anys, l'augment de la intensitat de trànsit ha generat alts nivells d'emissions de diòxid de carboni i unes voreres que no propicien les relacions humanes sinó que minven el potencial de barri, influint en l'abandonament progressiu dels seus edificis majestuosos.

La remodelació ha anat ajornant-se des de fa més d'una dècada, però ara, que s'han realitzat les reformes d'altres eixos com la Diagonal, el passeig de Gràcia, el Paral·lel, el carrer Balmes o la ronda General Mitre, es considera que ja no es pot demorar més la recuperació de la Via Laietana com a gran eix barceloní, referent de convivència, progrés i ciutat.


IMPACTE EN PREMSA

El Periódico, 12 d'abril de 2016
El País, 12 d'abril de 2016
12/04/2016
Tornar