Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Pròxims Esdeveniments

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Set obres premiades a la 20a edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2017

Ahir al vespre, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va acollir l’Acte de lliurament de la 20a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, una de les activitats més importants dins el sector de l’arquitectura i la construcció a la nostra província. En el decurs d’aquest acte, on hi van assistir prop de tres centes persones, es van desvetllar les set obres premiades que van ser per:

Categoria Més 10
La rehabilitació de 83 cases sobre el riu Onyar a GIrona de Fuses Viader Arquitectes

Arquitectures premi ex aequo
Dues cases de suro a Palafrugell d'Emiliano López i Mònica Rivera
Casa davant del mar al Port de la Selva de Xavier Martí i Lucia Ferrater

Interiors
Radiador de Llum a Banyoles d’unparelld'arquitectes (Eduard Callís i Guillem Moliner) i Jesús Bassols

Paisatges
Cuques de llum a Olot de Jordi Hidalgo

Efímers
El projecte Dèdal a Girona de Laia Escribà, Oriol Granyer i Miquel Prats

Premi de l'Opinió
La rehabilitació i ampliació d'un habitatge unifamiliar en cantonada a la Tallada d'Empordà de Montserrat Nogués i Manel Bosch

L’acte va ser conduït per la vocal de Cultura de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Sílvia Musquera, i va comptar amb la participació del conseller deTerritori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull; del president de l a Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Narcís Reverendo; de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; i del vicepresident de la Diputació de Girona Fermí Santamaria.

En l’edició d’aquest any dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona s’han presentat un total de 91 propostes, de les quals 43 han estat les seleccionades pel Jurat. Per categories, 10 corresponen a Arquitectures: intervencions arquitectòniques d’edificis de nova planta, reformes i/o rehabilitacions d’edificis existents; 5 a Interiors: obres de reforma i obra nova on l’accent del projecte recau en el tractament de l’espai interior, independentment de la seva escala i tipologia; 5 a Paisatges: actuacions on l’exterior és el protagonista, des dels jardins als parcs, així comintervencions urbanes a diferents escales, carrers, places i edificacions vinculades al tractament de l’espai exterior; 9 són Efímers: obres que tenen una durada limitada com exposicions, muntatges i escenografies, i 14 dins la categoria Més10, on pren protagonisme una variable tan essencial en l'arquitectura com és el pas del temps.

Als premis que atorga el Jurat professional format per Jaume Avellaneda i Díaz-Grande, Magda Mària i Serrano, Manuel Ruisánchez i Capelastegui i Núria Salvadó i Aragonés, cal afegir el Premi de l’Opinió 2017 que han escollit les persones que han visitat l’exposició de la totalitat de les obres presentades. Un premi que promou la difusió de l’arquitectura al conjunt de la societat amb l’objectiu de generar un debat obert entre la ciutadania per tal de fomentar l’opinió sobre l’arquitectura que es realitza a les Comarques de Girona.

Després de l’Acte de lliurament es va inaugurar l’exposició comissariada i dissenyada per estudi nus, que aposta per un format digital mostrant les propostes seleccionades i premiades les quals són les protagonistes. També incorpora uns elements modulars que fan de banc i alhora de suport del catàleg de l’exposició que permet aprofundir en cadascuna de les propostes presentades.

Els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona són possibles gràcies a les empreses i institucions que hi donen suport. Aquest 2017 comptem amb les següents institucions: l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament d’Olot, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona. Els patrocinadors principals són Citylift, Garatge Plana - Concessionari Mercedes Benz a Girona, Griesser, Jung, Piscines Sant Feliu i Technal. Com a patrocinadors hi ha Ascensors Serra, Arcadi Pla SA, Diari de Girona, HNA-Hermandad Nacional de Arquitectos, iGuzzini, Itisa, LB Leopold Bautista SL Bulthaup Girona, Plantalech, El Punt Avui, Televisió de Girona, Toldos Mallol i Vidresif. Les empreses col·laboradores són Cobertes Palahí, Construccions Oliveras, Figueras International Seating, Hotel Ciutat de Girona i Sika. Donen suport amb el seu producte Caves Llopart, Dispuig, Embotits La Selva, Mikso, Pastisseria Noguera, Grup Cañigueral i Bau Bar.
 
10/06/2017
Tornar