noia treballant amb un ordinador

La carta de presentació i el currículum: les primeres eines per buscar feina

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 29 d’octubre va tenir lloc la jornada Les teves eines de presentació: Carta i Currículum, a càrrec de Joana Sanz, coach i formadora a Barcelona Activa.

Durant la jornada es va explicar com destacar en el currículum aquells trets del nostre perfil que ens diferencien i que poden ser determinants per decantar l’elecció de l’empresa selectora. La ponent va mostrar com aplicar trucs relacionats amb la neurociència per obtenir uns bons resultats de cara al primer impacte de les empreses.

Recupereu la jornada:La carta de presentació, actualment més coneguda com a carta de motivació, és un altre dels elements imprescindibles que hem de treballar. Ha d’anar dirigida a l’empresa i enfocada a l’oferta i consta de tres apartats fonamentals: Contextualització, motivació, i conclusió.

Consulta diferents models de carta i currículum:
Models de currículum
Models de carta de presentació 
Canva: Eina gratuïta per crear dissenys de currículum.

Finalment va parlar també de la importància del networking i l’elevator pitch. En la societat actual, caracteritzada per la sobredosi i la velocitat de la informació, cal saber donar un missatge clau, clar, concís i potent per ser capaç de comunicar el nostre objectiu professional en menys d’un minut.

La jornada va tenir un caire personalitzat, en la que es van resoldre dubtes relacionats amb el paper que juguen en la recerca de feina factors com l’edat, la maternitat, temporades llargues a l’atur, etc. El currículum ens ha de servir per trencar amb creences populars i estereotips sobre aquests factors. 

Hem de tenir les eines per convèncer que nosaltres som la persona adequada, d’aquí la importància de fer un currículum per competències. Cal destacar que has fet, que pots fer i sobretot que tens ganes de fer, l’actitud juga un paper clau en el procés de selecció i això es transmet en la presentació del CV i sobretot en la carta de motivació. 

- Consulta el Diccionari de competències clau 

Per preparar un bon CV caldrà identificar interessos i analitzar el mercat de treball per tal d’identificar quin és el nostre objectiu professional.

- Mercat de treball sector construcció 
- Mercat de treball Smart Cities 


No et perdis les properes jornades: 
- L'Elevator Pitch: Presenta't i impacta - 21/02/2020
- Prepara't per l'entrevista de feina -  28/05/2020
30/10/2019
Tornar