Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

No t'ho perdis! Nadal 2017

Ara que som a tocar de les Festes de Nadal, l'Agenda d’Arquitectura ens proposa un seguit de tallers familiars i activitats per a aquestes dates. També són bons dies, amb més temps lliure, per aprofitar i visitar aquelles exposicions que estan a punt de finalitzar.

Així doncs, comencem pel Pessebre que l’Ajuntament de Barcelona munta cada any a la plaça de Sant Jaume, dissenyat aquest cop per l’arquitecte Jordi Darder. Amb totes les figuretes fetes en dues dimensions, il·luminades i muntades sobre uns pals verticals, molt per sobre l’alçada de la vista, es converteix en un pessebre ideal per conviure amb les multituds. Es podrà visitar fins al 7 de gener.

El 28 i el 29 de desembre, com ja és habitual per aquestes dates, s'organitzen a l’Espai Picasso del COAC uns tallers infantils de construcció a gran escala, amb el joc KAPLA, que permet fer construccions de bona mida a partir de senzilles peces de fusta. Apunteu-vos-hi, que les places són limitades! També organitza activitats infantils la seu del COAC a Vic.

El MNAC es vesteix de llarg per Nadal i ofereix una sèrie de visites gratuïtes pensades per als més petits, basades en un recorregut per les obres més nadalenques. És una oportunitat per conèixer la col·lecció del museu d’una manera diferent i per a que els nens i nenes s’introdueixin en l’art. El "Nadal Medieval" tindrà lloc els dissabtes 23 i 30 de desembre.

El mateix MNAC, per a aquestes festes, ofereix amb l’entrada general dos jocs de pistes per a nens de més de set anys. Els enigmes del Museu Nacional faran més amena la visita del museu, ja que els nens i nenes podran convertir-se en detectius i passejar per les sales buscant lladres de manuscrits i descobrint qui és l’assassí d’un pobre pastor. Un dels jocs gira al voltant de l’art romànic i l'altre de l’art gòtic.

Per la seva banda, el Museu del Disseny ha programat diversos tallers infantils. A "Pengim penjam" els nens aprendran a fer motlles per fabricar objectes, que podran utilitzar per decorar l'arbre de Nadal. Les altres activitats, "Atipa't" i "Embolica que fa fred", giren al voltant de les arts decoratives i el disseny gràfic.

Aquest Nadal també és bon moment per gaudir de les visites guiades que organitza el Globus Vermell sobre el patrimoni racionalista de Barcelona (Casa Bloc i obres del GATPAC) i sobre la Fundació Miró, obra tardana de Josep Lluís Sert.

Si teniu ganes de fer una mica d'exercici i combinar l'esport amb la cultura, podeu apuntar-vos a la pedalada que organitza l'AAUC per a aquest dissabte 16 de desembre. Farem un recorregut en bicicleta pels passatges de Barcelona, visitarem l'exposició "Passatges/BCN" i acabarem amb un dinar a la recentment rehabilitada Sala Beckett.

Per últim, recordar-vos les exposicions que acaben a finals de gener:

"Sumer i el paradigma modern" de la Fundació Miró, comissariada per l’arquitecte Pedro Azara; "Maneres de mirar", a la galeria Víctor Saavedra, amb dibuixos d’arquitectes membres d'AxA; "Warhol. L'art mecànic", sobre el mite universal de l’art pop; i "Arquitectures desaparegudes", que arriba a l’Espai Picasso del COAC després d'itinerar pel territori

A l'Agenda d'Arquitectura hi trobareu informació sobre totes aquestes exposicions i altres activitats molt interessants.

Bones festes i bona entrada d’any!
12/12/2017
Tornar