Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Centre d'Estudis del Bages

Jornades de patrimoni en perill al Bages

L'objectiu de les Jornades de patrimoni en perill és estudiar la situació dels elements del patrimoni del Bages que es troben en perill a causa de la degradació, el descuit, l’abandó, la ignorància o la falta de protecció. També es volen estudiar les línies de treball per tal de redreçar aquesta situació i buscar solucions o propostes que puguin contribuir a preservar, estudiar i conèixer el nostre patrimoni.

Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure's a través d'un d’aquests dos correus: centrestudisbages@gmail.com o manresa@coac.cat.

Organitzen: Centre d’Estudis del Bages, Delegació Bages-Berguedà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Arxiu Comarcal del Bages i Museu Comarcal de Manresa.

PROGRAMA

Divendres 22 de gener a les 20 h.
Institucions, societat civil i treball en xarxa en la defensa del Patrimoni. Conferència inicial a càrrec de Magda Fernàndez, professora emèrita de la Universitat de Barcelona
Sala d’actes de la Casa Lluvià.

Dissabte 23 de gener de 10  a 14h.
Sessió de treball, d’anàlisi i de debat. Quatre ponències de persones implicades en el patrimoni que exposaran les seves anàlisis i experiències sobre elements del patrimoni en perill i les accions per a la seva salvació.
- El patrimoni documental en perill al Bages, per Marc Torras i Serra, director de l’Arxiu Comarcal del Bages.
- El patrimoni artístic en perill al Bages, per Francesc Vilà i Noguera, director del Museu Comarcal de Manresa.
- El patrimoni del paisatge industrial en perill, per Jaume Perarnau i Llorens, director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.
- El patrimoni arquitectònic en perill al Bages, per Antoni Vilanova Omedas, president de l’Agrupació d’Arquitectes en Defensa de la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) i redactor del Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Manresa.
Sala d’actes de la Casa Lluvià.

Dissabte 30 de gener, 10 h.

Visita a un espai d’interès patrimonial en perill: es visitaran les colònies tèxtils del riu Cardener amb el guiatge d’Albert Fàbrega i Ester Llobet. El lloc de trobada serà a la Colònia El Cortès a les 10 h.


Publicació: les aportacions que es facin en aquestes jornades quedaran recollides a la revista Dovella que es publicarà durant l’any 2016.

Versió per a imprimirPDF version