Imatge: 
© AAEPFMC

MONOGRÀFIC: Paràmetres mesurables en confort ambiental. Aïllament tèrmic, condensació, hermeticitat

L'Agrupació d'Arquitectes Experts Pericials, Forenses i Mediadors (AAEPFMC) ha organitzat, per al dilluns 1 d'abril de 19 a 21 h, el Monogràfic "Paràmetres mesurables en confort ambiental: aïllament tèrmic, condensació, hermeticitat", a càrrec d'Israel Brioso.

Els edificis són construccions que han de complir les exigències a cada necessitat, havent de ser segurs i ambientalment favorables per al desenvolupament de l'activitat que hi tindrà lloc.

Generalment, és l'embolcall físic (façanes, cobertes, terres...) el que ha de garantir en primera instància les condicions de confort necessàries. Condicions de confort cada vegada més exigents a fi d'obtenir la millor eficiència mediambiental de l'immoble.

En moltes ocasions ens trobem amb situacions on l'edifici construït no compleix amb les condicions d'habitabilitat per a l'ús destinat, el que fa necessària la participació de professionals per diagnosticar les lesions o defectes que alteren el confort exigible en cada cas.

Si bé és cert que hi ha diferent normativa que ens emmarquen les condicions que deuen tenir els elements constructius, hi ha un desconeixement dels mètodes i eines per al seu mesurament i coneixement.

Recupereu el vídeo:

En aquest monogràfic, coneixerem els paràmetres mesurables que es vincular directament amb el confort ambiental centrats en tres aspectes:

  • Aïllament Tèrmic
  • Condensacions
  • Estanquitat a l'aire

Establirem l'ús d'eines de fàcil maneig que permeten mesurar-los, establint quins instruments tenim a la maleta de l'agrupació per realitzar aquestes mesures.

En els dies posteriors al monogràfic, es realitzaran cursos monogràfics de 4 h en els que s'aprendrà de manera més àmplia la teoria i la pràctica amb eines, per mesurar l'habitabilitat, tractant cada un dels tres punts citats, en una sessió de 4h:

02.04.2019 MATÍ
Peritar sobre les envolupants. Mòdul 1: Aïllament tèrmic

02.04.2019 TARDA
Peritar sobre les envolupants. Mòdul 2: Humitats per condensació

03.04.2019 MATÍ
Peritar sobre les envolupants. Mòdul 3: Hermeticitat

Versió per a imprimirPDF version