Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Visita a la Seu d'Ègara: Esglésies de Sant Pere de Terrassa

El passat dissabte 5 de maig la Delegació del Vallès va organitzar la primera visita cultural en família, que va comptar amb un gran nombre d’assistents. La visita guiada va anar a càrrec de l’historiador de l’art Carles Sánchez, del Museu de Terrassa.

La Seu d’Ègara és un conjunt monumental únic a Europa per les seves característiques. Fundada a mitjans del segle V per la segregació del bisbat de Barcelona, la Seu d’Ègara permet viatjar en el temps fins a l’època final de l’Imperi Romà i els primers segles del cristianisme.

Les tres esglésies de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria revelen en la seva fesomia les etapes que ha viscut el recinte: les primeres restes ibèriques i romanes, l’empremta de l’antiga Catedral d’Ègara, els espais reservats a usos funeraris, les transformacions en l’època del romànic i posteriors, el valor del patrimoni artístic que representen els excepcionals retaules gòtics....

La seva situació excepcional -al cor d’una de les grans ciutats de la Catalunya- ha contribuït a preservar una atmosfera serena i propícia per descobrir a través d’aquestes pedres la història de la ciutat i del nostre país al llarg de més de quinze segles així com per arribar fins a les arrels més remotes del cristianisme i de la cultura europea.

Descarrega aquí imatges de la visita: imatge 1, imatge 2, imatge 3
 
8/05/2018
Tornar