No t'ho perdis! Abril 2018

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Arriba l’abril i el No t’ho perdis del mes ens porta una selecció d’alguns dels actes rellevants de l'Agenda d’Arquitectura repartits per la nostra geografia.

Comencem a Barcelona: el dia 9 a les 19.30 h el ceramista Toni Cumella impartirà una conferència a l'ESARQ. Sota el títol “Noves ceràmiques” en Toni ens parlarà del seu ofici en el marc d’un cicle que repassa oficis accessoris a l’arquitectura.

El dilluns dia 16 s’ha organitzat una taula rodona sobre el futur de la Model a la sala d’actes del COAC. Comptarem amb la participació de Ton Salvadó, de l'Ajuntament de Barcelona, i Benoït Moritz, de l'estudi MS-A Architects, així com amb Jorge Perea i diversos equips d'arquitectes que han treballat a la Model durant els darrers anys.

Si viatgem a Tarragona trobarem a la seu del COAC dues exposicions: la primera d’elles és “El camí dibuixat”, sobre les experiències al Camí de Sant Jaume de l’arquitecte Jesús López-Araquistain, que l’ha visitat al llarg de molts anys armat amb un bloc de dibuix i una càmera de fotos. La mostra ha estat impulsada pel Col·legi d’Arquitectes de la Rioja i s’exhibeix amb la seva col·laboració.

La segona exposició versa sobre els 20 anys de la Biennal d’Arquitectura Alejandro de la Sota. La mostra coincideix amb el lliurament, el 19 d'abril, d'un Premi Extraordinari per distingir les obres més significatives que han estat premiades a cada categoria en les diferents convocatòries celebrades entre 1997 i 2017. A més, també s’estableix una Menció Popular a l’obra més votada (podeu votar tant online com presencialment). Visitar l’exposició us donarà armes per a la vostra votació.

Si ens desplacem a Lleida, el 19 d’abril Harquitectes impartirà una conferència a la seu de la Demarcació del COAC. L'arquitecte Xavier Ros, un dels socis de l’estudi, explicarà els seus darrers projectes en una xerrada que porta per títol “La naturalesa de l’edifici”.

Tornant a Barcelona, la seu del COAC acollirà la instal·lació de l’arquitecta i artista Anna Moreno titulada Billennium, resultada de combinar les arquitectures utòpiques dels setanta amb la literatura distòpica de JG Ballard (la inspiració pel títol). Aquesta instala·lació s'emmarca en el projecte Beehave de la Fundació Miró, que inclou una sèrie d'intervencions repartides per la ciutat de Barcelona i que es podran visitar fins al mes de juny.

D'altra banda, a la Virreina hi trobarem “Màquines de viure, flamenc i l’arquitectura en l’ocupació dels espais”, inspirada en “La arquitectura del cante jondo”, de Federico García Lorca, creuada amb les màquines de viure de Le Corbusier: tres maneres d’entendre un territori expressades en tres instal·lacions que combinen totes les arts. L’exposició es podrà visitar fins a finals de maig.

Els espais arquitectònics són també els protagonistes de les fotografies de Nicanor Garcia, arquitecte que exposa la seva obra (invariablement en el format quadrat que imposa Instagram, el mitjà que l’ha consolidat) al Roca Barcelona Gallery fins a finals de maig.

Per últim, no us perdeu la mostra sobre el cinema de Pere Portabella que la Fundació Vila Casas ha organitzat a Can Framis. Cinema i política testimonis d’una època.

Trobareu més informació sobre aquests i altres actes al butlletí de lliure subscripció Agenda d’Arquitectura.
4/04/2018
Tornar