Imatges de les activitats de l'Agenda d'Arquitectura

No t'ho perdis! Desembre 2019

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
A punt per les vacances de Nadal us deixem un #Nothoperdis farcit d’actes i exposicions per poder-vos moure fora de casa amb l’arquitectura com a pretext. Comencem:

El dijous 5 de desembre tenim dos actes importants per assistir. Si sou de Girona podeu anar a la visita comentada a l’exposició sobre Josep Maria Pericas, una de les figures principals (i més desconegudes) del Noucentisme català. La visita és a les 19 h a la seu de la Demarcació. 

...I, si per ventura sou de Tortosa (o hi passeu), podeu assistir a la jornada que inaugura l’exposició "Tortosa, el temps retorna", sobre el Renaixement a la Catalunya Nova, que es podrà visitar durant tot el mes al Centre d’Interpretació del Renaixement de la ciutat.

El 9 de desembre comencen tres jornades sobre el cinquantenari de la mort de Mies van der Rohe, organitzades per la pròpia Fundació. El dia 9 es glossarà l’obra europea del mestre. El 10, la recerca catalana sobre ell, i l’11, la preservació del seu llegat, presentant una reedició del llibre sobre el Pavelló que van escriure els autors de la seva reconstrucció.

El dia 10 s’inaugura amb una festa el portal arquitecturacatalana.cat, que recull prop de 2.000 obres de 1.200 arquitectes diferents i s’anirà ampliant al llarg del temps. La festa inclourà un DJ.

El dia 11 s’inaugurarà una nova exposició a l’espai La Cova del COAC de Girona sobre l’imprescindible László Moholy-Nagy, artista i fotògraf central de la Bauhaus. El dia 10 de gener podreu assistir a una conferència de Maria Rubert de Ventós sobre el tema.

Del 13 al 15 de desembre el FAD celebra el seu Design Market, on podreu adquirir regals de disseny i artesania per al Nadal. El catàleg és variat i extens, i la visita, molt recomanable.

Fins a mitjans de gener l’Ecomuseu de Castelló d’Empúries exhibeix "Tot un món de pedra seca", una exposició sobre aquest tipus de construcció que ja ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

I per últim, recomanar-vos l’exposició "Els colors de Le Corbusier a l’Índia" sobre el viatge que Enric Miralles i Elies Torres van fer al país per descobrir l’obra del mestre, exposició molt ben comissariada que es podrà visitar a la Fundació Enric Miralles fins a finals de gener.

Trobareu tota la informació que necessiteu sobre aquestes i altres activitats al web de l’Agenda d’Arquitectura del COAC. Bon Nadal!
3/12/2019
Tornar