Propers Actes

Matèria Bosc

Matèria Bosc: Fabrizio Barozzi

Imatge: 
© RCR BUNKA Fundación Privada
Enguany el COAC coorganitza el Programa Obert que acompanya el Workshop Internacional que cada estiu organitzen RCR Arquitectes i RCR BUNKA Fundació Privada.

Aquest programa consisteix en un cicle d'11 conferències sobre arquitectura i paisatge, obertes al públic, amb la participació de destacats artistes i professionals provinents del món de l'arquitectura, la fotografia, les arts escèniques, la dansa, el món audiovisual i l'art sonor. Les conferències, que es retrasmetran per streaming, s'acompanyen cada una d'una vídeo-creació.

En el marc d'aquest cicle, el proper dimecres 15 de juliol a les 20 h tindrà lloc una conferència a càrrec de Fabrizio Barozzi, que anirà precedida de la projecció del vídeo "Ash Dome" (Regne Unit, 1977-), de Peter Telfer.

La conferència es podrà seguir en directe a través del web d'RCR.

Barozzi Veiga fou fundat l’any 2004 a Barcelona per Fabrizio Barozzi i Alberto Veiga. Des d’aleshores, l’estudi ha treballat internacionalment en projectes públics i privats que reben múltiples distincions prestigioses. El treball de Barozzi Veiga, que inclou principalment edificis culturals i educatius, es caracteritza per arribar a solucions pròpies del lloc, arquitectures que es reconeixen al llarg del temps i que tenen un gran càrrega emocional. Conceptes i idees capaces de crear atmosferes particulars, arquitectònicament clares i expressives, i capaces de tenir un significat per sí mateixes. La seva obra construïda inclou el Consell Regulador DO Ribera del Duero (2011), l’Auditori Infanta Elena a Águilas (2011), la Szczecin Philharmonic Hall (2014), la Ragenhaus Musikschule a Bruneck (2018) i el Bündner Kunstmuseum a Chur (2018). Els projectes completats més recentment son el Musée cantonal des Beaux-Arts a Lausanne (2019) i la Tanzhaus Zürich (2019).

 

Fabrizio Barozzi (Rovereto, Italia, 1976) estudià arquitectura a l’Instituto Universitario di Architettura di Venezia i completà els seus estudis acadèmics a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Sevilla i a l’École d’Architecture de Paris La Villette. Des de l’inici de la seva carrera, manté un equilibri entre la seva activitat professional i la seva activitat acadèmica. Entre 2007 i 2009,
fou professor a la Universitat Internacional de Catalunya a Barcelona i, el 2009, a la  Universitat de Girona. Ha estat professor visitant a l’Instituto Universitario di Architettura di Venezia entre 2013 i 2015 i, el 2016, començà la docència al MIT Massachusetts Institute of Technology, al qual tornarà com a Visiting Professor.

Versió per a imprimirPDF version