rehabilitacio energética del edificis per a uns habitatges més sostenibles

Jornada 'Rehabilitació energètica dels edificis per a uns habitatges més sostenibles. Rehabilitació conscient i sostenible'

Imatge: 
© ObRE
En el marc de la Fira de Mostres, l’Ajuntament de Girona, en col·laboració amb l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les comarques de Girona (ObRE), organitza la jornada “Rehabilitació energètica dels edificis per a uns habitatges més sostenibles. Rehabilitació conscient i sostenible” que tindrà lloc a la sala d’Emprenedoria de la Fira de Mostres de Girona (Pg. de la Devesa, 34 - 36. Girona), el pròxim dijous 28 d’octubre, de 13.30 a 15.30 h.


La jornada, que tractarà sobre els beneficis de la rehabilitació sostenible en el marc global actual, els instruments i les eines disponibles per fomentar-ho i els grans reptes que hi ha per davant, comptarà amb una taula rodona moderada pel meteoròleg i presentador de TV3, Francesc Mauri, i amb la participació de la directora de l’ICAEN, Marta Morera; de l’arquitecte i cofundador de l’estudi gironí Bosch.Capdeferro, Ramon Bosch, i del mànager del Clúster d’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i soci del projecte Edificat, Francesc Ribera.

La iniciativa forma part del projecte transfronterer d’eficiència energètica en l’edificació Clúster Edificat, emmarcat en el Programa INTERREG V-A-Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) i cofinançat amb el fons FEDER de la Unió Europea.
 

Cicle de Jornades tècniques i divulgatives

Aquesta sessió és la primera d’un cicle de jornades tècniques i divulgatives coorganitzades per l’Ajuntament de Girona, a través del projecte Edificat, i l’ObRE. Les cinc jornades es desenvoluparan entre els mesos de novembre del 2021 i gener del 2022. En elles es tractaran diferents temes: les mesures passives per millorar el comportament energètic dels edificis pel que fa a actuacions en coberta, façana, fusteries exteriors, proteccions solars i accessibilitat; les mesures passives per millorar l’eficiència energètica dels edificis pel que fa a sistemes energètics, autoconsum i il·luminació; i els diferents programes, subvencions, bonificacions i propostes de finançament que giren entorn de la rehabilitació energètica. Per a dur-les a terme es compta amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona i del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona.
 

Estand a Fira de Girona

Durant els dies de la Fira de Mostres, el consistori i l’ObRE difondran material divulgatiu en un estand sobre la rehabilitació sostenible i l’eficiència energètica dels edificis per conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica. A més, la Demarcació de Girona del COAC participa en aquest espai amb un panell en el qual es mostren algunes obres dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona que exemplifiquen una rehabilitació energètica i, també, la descripció dels serveis que l’arquitecte pot oferir als usuaris.
 
Més informació
Versió per a imprimirPDF version