Dona de color pintant un mur

Exposició: Per durar

Imatge: 
© Anna Mas
Del 8 de març al 7 d’abril es podrà visitar a la sala d’exposicions de la seu de Vic l’exposició "PER DURAR", un recull de fotografies del treball de més d’un centenar de dones que, durant les tres primeres setmanes de març del 2018, van participar en les feines de restauració dels arrebossats tradicionals en la concessió Allou-Sana, al poblat de Tangassogo (Tiébélé), situat al sud de Burkina Faso.

Amb l’ajuda d’estris quotidians com una escombreta, una aixada o diferents tipus de pedres, i utilitzant terres i pigments naturals, aquesta tècnica documentada des del segle XVI és un testimoni excepcional de la cultura Kasséna, de valor universal, reconegut a la Llista Indicativa de Patrimoni de la UNESCO.

El treball que duen a terme periòdicament les mans expertes de les dones Kasséna i el seu “savoir-faire” tradicional converteix una necessitat que la modernitat descuida, com és el manteniment de les nostres edificacions, en una mostra d’art col·lectiu, fet en comunitat i solidaritat entre les famílies veïnes.

Recolzament del COAC
Aquest projecte de restauració a Burkina Faso ha comptat amb el suport del COAC, a través dels Ajuts a la Cooperació que atorga anualment la institució.

L’exposició es pot visitar seguint totes les mesures d’higiene i seguretat d’acord amb la normativa sanitària vigent.

Versió per a imprimirPDF version