Exposició: "Passat industrial - Espais de l'oblit"

Exposició: "Passat industrial - Espais de l'oblit"

Imatge: 
Frank Gómez Castrillo
La Delegació del Vallès del Col·legi d'Arquitectes acull, de l'1  a l'11 d'abril, l'exposició "Passat industrial - Espais de l'oblit".

La gènesi d’aquest projecte es remunta a 1985, any en què de forma casual vaig començar a fotografiar alguns dels diferents edificis industrials de la ciutat de Terrassa. Amb el temps, després d’analitzar les fotografies realitzades i l’evolució urbanística de la ciutat, vaig sentir la necessitat de sistematitzar el procés fotogràfic i deixar una constància més rigorosa de les velles fàbriques que encara quedaven en peus.

El projecte fotogràfic "Passat Industrial" documenta gràficament l’estat d’aquelles antigues fàbriques en el seu estat d’abandonament, d’intervenció o després d’un pla de restauració o rehabilitació. L’exposició actual, "Passat Industrial, espais de l’oblit", es centra en aquells edificis industrials ja desapareguts o oblidats, fotografiats entre els anys 1985 i 2017 arreu de Catalunya.

L’atmosfera dels espais abandonats i la maquinària inservible genera una poesia visual on el color i la geometria de les imatges ens transporten a un viatge oníric i històric cap a l’època d’esplendor de les indústries.

El projecte pretén fer visible la riquesa del nostre patrimoni industrial, en molts casos abandonat i oblidat, no tan sols pel seu valor arquitectònic o tècnic, sinó també social, ja que aquests edificis formen part de la nostra memòria col·lectiva i tarannà. Vol ajudar a crear consciència de la importància històrica d’aquest període i de la necessitat de la rehabilitació i de la documentació gràfica per preservar aquest llegat.

Frank Gómez Castrillo, 2019
Versió per a imprimirPDF version