El COAC et recomana què visitar durant el 48h Open House BCN

Imatge: 
© 48 H Open House BCN
El cap de setmana del 27 i 28 d'octubre torna a Barcelona el festival d'arquitecura de la ciutat. Amb motiu del 48h Open House BCN, el COAC et vol recomanar alguns dels edificis més interessants que podràs visitar durant aquests dos dies.

D'una banda, destaca la programació d'anguany al voltant de l’arquitectura racionalista i el GATCPAC, amb edificis de difícil accés al públic durant l’any, com la Casa Rodríguez Arias (de Germà Rodríguez Arias, 1931), la Casa Vilaró i la Casa de Vidre (de Sixte Illescas, 1929 i 1933 respectivament) i un habitatge a l’edifici de Roca Barallat (de Carles Martínez Sánchez, 1935). Més informació aquí.

D'altra banda, és una bona oportunitat per conèixer alguns edificis premiats amb diferents reconeixements, com Can Portabella (premi ICAEN), la Caserna de la Guàrdia Urbana (seleccionat als Premis FAD 2016), la Confraria de Pescadors de Barcelona (Premi FAD 1973) o els Habitatges socials i allotjament temporal Tànger (Premi AVS al millor habitatge social 2018). Pots consultar informació sobre aquests i altres projectes guardonats que es podran visitar aquí.

Finalment, us animem a participar en els itineraris d’arquitectura i urbanisme guiats per arquitectes especialitzats, com "Zona Franca: Evolució de l’habitatge social", a càrrec d'Emili Hormias i Jaime Pérez; "El nou Sant Roc: de polígon a ciutat" (Badalona), a càrrec de Pere Serra i Pere Picorelli; "El nou centre de Badalona del futur? L’eix mar i muntanya", a càrrec de Josep M. Massot; i "Bellvitge" (L’Hospitalet), a càrrec de Sandra Bestraten i Emilio Hormías.

Visites a la seu del COAC i especial Instagram
Com altres anys, es podrà visitar l'edifici de plaça Nova, projectat per Xavier Busquets l'any 1959. Aquest cop la visita és especialment interessant, ja que enguany hem inaugurat la nova façana de l'edifici. Durant la visita podràs conèixer de prop el projecte de rehabilitació dut a terme i accedir a la 7a planta de l'edifici. Més informació aquí.

A més, coincidint amb el festival, els propers dies podrem anar veient al compte Instagram de l'Arxiu Històric del COAC diferents entrades sobre alguns edificis que es podran visitar durant el festival, dels quals l'Arxiu té documentació. No t'ho perdis!

17/10/2018
Tornar