Homenatgem a Instagram els edificis més desconeguts de la nova edició del 48h Open House

Homenatgem a Instagram els edificis més desconeguts de la nova edició del 48h Open House

Imatge: 
© Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El cap de setmana del 27 i 28 d'octubre torna a la ciutat el 48h Open House Barcelona i, un any més, el COAC hi col·labora.

Com ja és habitual, la seu de plaça Nova serà un dels edificis que es podran visitar durant el festival d'arquitectura. Enguany, a més, coincidint amb el festival, l'Arxiu Històric del COAC té previst iniciar un cicle especial d'entrades a Instagram.

L'Arxiu del COAC i el 48h, a Instagram
A partir del proper dilluns, podrem anar veient al compte d'Instagram de l'Arxiu diferents entrades sobre alguns dels edificis que es podran visitar durant el festival, dels quals el COAC té documentació dipositada a l'Arxiu. Concretament, ens centrarem en els edificis més desconeguts, ja que el 48h Open House representa una molt bona oportunitat per conèixer-los.

Així, els edificis que es mostraran són els següents: la Casa Vilaró (Sixte Illescas, 1929), l'Hotel Diagonal - Edifici Mas de Miquel (Domènec Sugrañes, 1929), la Biblioteca Arús (Bonaventura Bassegoda, 1895), la Casa del Pati (MBM, 1962-1964) i el Garatge David (Ignasi Mas Morell, 1931).

Visites a la seu de plaça Nova
Durant la jornada del dissabte es podrà visitar l'edifici projectat per l'arquitecte Xavier Busquets l'any 1959. La visita és enguany especialment interessant, ja que a principis d'any vam inaugurar la nova façana de l'edifici.

Els autors del projecte de rehabilitació de la façana han estat Fuses-Viader Arquitectes SLP —Josep Fuses i Joan M. Viader— i els arquitectes Jorge Perea i Jordi Mansilla, que van guanyar el concurs convocat pel COAC el 2014. Per a més informació sobre el projecte i sobre les visites, clica aquí.


Tornar