Una imatge del portal arquitecturacatalana.cat

Més de mil noves obres al portal arquitectura catalana.cat

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Des que arquitecturacatalana.cat va veure la llum a finals del 2019, el portal no ha parat de créixer i ja suma un miler més d’obres i 200 autors nous, fins arribar als 2.600 projectes i els 1.400 noms.

Una de les premisses sota les quals va néixer arquitecturacatalana.cat era el de convertir-se en un ens viu que s’actualitzés i ampliés de forma periòdica. Per això, més de 1.000 noves obres es poden consultar a l’espai digital, amb més presència de l’arquitectura del conjunt del territori català, gràcies a la incorporació, per exemple, de les Guies d’Arquitectura de les Terres de l’Ebre i de Tarragona del COAC.

Així, el complex d’hotel apartaments i Club de Golf Empordà de Carlos Ferrater, Agustí i Carles Borrell, l’Arxiu Comarcal del Garraf de Meritxell Inaraja, la Casa Porxo de l’Estudi bosch.capdeferro arquitectura o el Col·legi d’Advocats de Girona, de Víctor Rahola, són alguns exemples de nous projectes d’arreu del país ara ja disponibles al web. També s’han incorporat noves obres barcelonines, com ara la reconstrucció del Pavelló de la República que va dur a terme l’estudi Espinet-Ubach Arquitectes o l’ampliació de la Fàbrica Godó i Trias, de Federico Correa i Alfonso Milà.

La documentació original, un valor afegit del portal
El catàleg del web, el més extens sobre arquitectura catalana moderna i contemporània, també ha sumat desenes de dibuixos i documentació original provinent de l’Arxiu Històric del COAC, així com la possibilitat de tornar a veure les obres de la sèrie d’exposicions ‘Col·leccions’.

A més a més, s’ha optimitzat la navegació del portal, fent més visibles els dibuixos originals dels projectes o facilitant la visualització i consulta dels conjunts arquitectònics, entre altres.

L’arquitectura catalana, accessible per a tothom
Arquitecturacatalana.cat és un espai digital que pretén fer més accessible el patrimoni arquitectònic català tant al col·lectiu dels arquitectes com a la ciutadania. Mitjançant una plataforma intuïtiva i eines com un mapa interactiu, cronologies i recomanacions, els usuaris poden descobrir l’arquitectura d’arreu de Catalunya i consultar informació detallada del projecte i l’autor, a més a més de documentació, plànols, dibuixos i imatges.

 

6/08/2020
Tornar