Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Pròxims Esdeveniments

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

No t'ho perdis! Juliol 2017

Aquest és el darrer 'No t’ho perdis' abans de les vacances, i per celebrar-ho us deixarem algunes recomanacions per poder gaudir de la cultura aquest estiu a diverses institucions culturals de Barcelona.

La primera ens porta al CCCB on se celebra una jornada sobre la ciutat i les dones, en la qual es parlarà sobre la Nova Agenda Urbana, aprovada l’octubre passat a Quito per les Nacions Unides, i que recull de forma expressa la necessitat d'incorporar la perspectiva de gènere en el desenvolupament urbà i territorial, així com en el conjunt de polítiques urbanes relacionades. La jornada se celebrarà demà 7 de juliol i prendrà la forma de quatre conferències i un debat posterior dirigit per l’arquitecta Zaida Muxí.

La segona activitat proposada succeeix a la mateixa mançana que l’anterior, al MACBA. Allà hi trobarem l'exposició ‘Forensic Architecture’, que explora una manera nova de monitoritzar la violència de l’estat a través del creuament de les dades electròniques deixades pels diversos testimonis dels successos: les diverses filmacions de CCTV o mòbil dels usuaris permeten reconstruir els espais i els successos que allà hi passen amb un enorme grau de precisió que dóna sentit a les denúncies i al treball dels activistes.

La tercera ens porta al Poble Nou, on la nau Oliva Artés del MUHBA allotja una exposició de l’IAAC titulada ‘Living in Future Cities’. L’exposició prova de respondre, a través del treball dels investigadors internacionals de l’IAAC, a les següents preguntes: Podem programar l’espai que habitem com si fos un organisme viu que respon a les nostres emocions i necessitats, i que creix amb nosaltres? Es poden construir, amb l’ajuda de fabricació digital i de robots autònoms, cases més intel·ligents i autosuficients?

La quarta activitat és el cicle de cinema, ja en curs, sobre ‘Turisme, sol i sexe’ organitzat pel FAD i la Filmoteca de Catalunya. La qualitat de la seva programació fa que no us pugueu perdre les pel·lícules que es projectaran: Jaques Tati (avui mateix) i John Huston. I a més, en pantalla gran.

La cinquena és una instal·lació creada expressament per a l’habitació adjacent a l’entrada de l’Arts Santa Mònica per l’escultora valenciana Lucia C. Pino: acer en diverses qualitats, materials tous, llum, soroll s’assenten a l’espai violentament (deixant evidents els rastres d’aquesta ocupació) i el requalifiquen completament en una instal·lació que canvia amb el punt de vista i amb el temps.

La sisena proposta està directament emparentada amb l’anterior per dos aspectes: comparteix ubicació (Arts Santa Mònica) i és també una instal·lació (bastant més gran que l’anterior, però) concebuda expressament per a aquest espai. I és que el músic Brian Eno ha ocupat tres plantes del centre en una instal·lació d’imatge i música que explora el que ve a ser la seva creació més famosa i popular: la música ambient, aquí associada a algoritmes autogeneratius, patrons hipnòtics d’imatge i so que conviden a passar-hi estona i estona.

Per la setena activitat ens desplaçarem a Montjuïc. Al CaixaForum podreu veure l’exposició ‘Somni o realitat’, una retrospectiva sobre l’influent pintor italià Giorgio de Chirico, un dels artistes més influents del segle XX, present a l’imaginari de molts arquitectes. La mostra permet contemplar creacions de tota la trajectòria de l’artista, des del seu conegut període inicial metafísic, passant pels temes iconogràfics de les dècades posteriors, i les seves investigacions tècniques dedicades a la pintura dels grans mestres, fins a la seva època final neometafísica.

Per tancar les recomanacions tornarem al COAC, on es munta una exposició de la sèrie ‘Col·leccions’ basada no en un arquitecte, com ve sent habitual, sinó en un element: la volta catalana. S’hi exposaran dibuixos sobre el tema des de Guastavino a l’actualitat.

Trobareu més propostes per a aquest estiu a l’apartat Agenda d’Arquitectura del web del COAC.

Molt bon estiu a tothom!
 

4/07/2017
Tornar