Dibuixos de Jujol a la seu del COAC Tarragona

La seu del COAC a Tarragona acull, per primer cop, una mostra de dibuixos de Jujol

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El proper 13 de febrer, la seu del COAC Tarragona inaugura l’exposició ‘Jvjol i el dibuix’, la primera mostra amb dibuixos de l’arquitecte Josep Maria Jujol que es podrà veure a les comarques de Tarragona i que ensenyarà dibuixos fins ara mai vistos, com els del cambril de la Mare de Déu del Carme.

L’Arxiu Històric del COAC i l’Arxiu dels Pallaresos, institucions que conserven tota la documentació de Jujol, han unit esforços per tal de reunir una setantena de dibuixos, molts dels quals veuran la llum per primera vegada, i que mostraran projectes tant de les províncies de Tarragona i Barcelona.

L’exposició es divideix en tres eixos vinculats al dibuix: el paisatge del Camp de Tarragona com a punt de partida, el casual o distret i el procés de projecte. En el primer cas, s’hi inclouen dibuixos provinents de diverses llibretes en les quals Jujol dibuixava mentre passejava; en el segon, esbossos de distraccions, dibuixos desordenats; i per últim, dibuixos de dos projectes de Barcelona i Tarragona com són la Casa Planells i un conjunt de dibuixos del cambril de la Mare de Déu del Carme del Convent dels Pares Carmelites, del qual a dia d’avui només se’n conserva la cúpula.

L’exposició es podrà veure fins al 17 d’abril de 2020.

12/02/2020
Tornar