Vuit documents originals sobre l’obra de Gaudí s’exposen al Museu Het Schip d’Amsterdam

Imatge: 
Barcelona. Palau Güell: Portals © Arxiu Mas
L’Arxiu Històric del COAC ha cedit vuit documents originals sobre l’obra de Gaudí al Museu Het Schip d’Amsterdam per a l’exposició ‘Gaudí and the Amsterdam School’ que s’inaugura el proper 2 d’octubre.

Set fotografies i un plànol, tots ells originals, d’obres significatives del famós arquitecte català Antoni Gaudí i cedits per l’Arxiu Històric del COAC, es podran veure fins a l’1 d’abril del 2019 en una mostra que vol repassar les similituds entre Gaudí i l’Escola d’Amsterdam. S’hi podrà veure des d’un dibuix de la façana de la Catedral de Barcelona fet per Gaudí i retolat per Domènech i Montaner, a altres il·lustracions i fotografies d’obres tan emblemàtiques com la Casa Batlló, la Casa Milà, la Sagrada Família, el Convent de les Teresianes o el Palau Güell.

Els documents provenen, majoritàriament, del fons de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya i també del fons Joan Martorell, que actualment pertanyen a l’Arxiu Històric del COAC. L’arxiu, que compta amb més de 2.000.000 de documents, presta i cedeix documentació per a exposicions i mostres amb l’objectiu de divulgar l’obra i figura dels arquitectes que formen part dels seus fons.

Per a més informació, consulta el web del Museu Het Schip d’Amsterdam.

25/09/2018
Tornar